Hedvig Eleonora kyrka ligger lummigt inbäddad vid Östermalms torg i de centrala delarna av Stockholm. Kyrkan är en populär samlingsplats och även väl värt ett besök med sin vackra kupol och arkitektur från början av 1700 -talet. Kyrkan är välbesökt under gudstjänerna men har även konserter och andra musikarrangemang. Hedvig Eleonora kyrka används även vid konferenser och har öppet hus för alla som är intresserade av församlingen och deras arbete. Kulturnatten i oktober månad är ett populärt evenemang med många besökare med olika inriktningar som konstutställning, musik och körsång för att nämna några av eventen.

Hedvig Eleonora kyrka

1070px-Hedvig_Eleonora_kyrka_December_2012_(perspective) Kyrkan har många strängar på sin lyra. Hedvig Eleonoras hemsida är en bra plats att börja på om man vill ha information om pågående aktiviteter. Hemsidan är enkel att överblicka där man hittar alla länkar högst upp för att klicka sig runt och se vad det finns för aktiviteter just nu och längre fram. Länkarna är uppdelade i olika huvudrubriker med underkategorier och man hittar information om hur man kommer i kontakt med personalen samt länkar till övriga församlingar som tillhör Hedvig Eleonora kyrka. Man ger även ut ett församlingsblad som delas ut gratis i närområdet till församlingens medlemmar varje kvartal och det går att prenumerera på tidningen om man bor lite utanför stadsdelen och vill ha den hemskickad med post. All information om kyrkan och alla medarbetare i församlingen uppdateras inför varje nummer och hittas början av tidningen och det går att läsa intressanta artiklar om kkyrkans arbete både i Sverige och utomlands.

Församlingen i kyrkan

Hedvig Eleonora kyrka har ett brett utbud av aktiviteter där man bland annat har grupper för och med barnen i försammlingen. Man anordnar lekar med musik i samband med gudstjänsterna, en egen gudstjänst för de yngre en gång i månaden och ungdomsgrupper i scoutverksamheten och konfirmandarbetet. Ta gärna kontakt med kyrkan vid dop, bröllop och begravning så ger de olika förslag på hur ni kan anordna dessa på ett bra och trivssamt sätt. Telefonnummer och annan kontaktinformation finns med i de olika underkategorierna då det är viktigt för alla parter att få rätt information för aktiviteterna. Olika högtidshändelser är ett kärt minne man bär med sig i livet och förtroendevalda i församlingen hjälper till på ett professionellt vant sätt med era ösnkemål om hur ni vill ha det.Diakonins upgift i församlingen är att tillgodose olika medel för dem som bor i området runt Östermalm och vem som behöver det bäst då alla någon gång kan drabbas av svårigheter i livets olika skeden.